Uncategorized

Årets julkalender

tv-310801_1280

Just då man börjat lägga julen bakom sig och längta efter lite ljusare tider så drar svt igång med inspelningen av årets julkalender. Eller, faktum är att de har varit igång sedan den 6:e februari. Årets julkalender heter Jakten på tidskristallen och beskrivs som ett spännande och juligt sci-fi äventyr.

Sci-fi är inte ett ord som brukar locka mig. Jag föredrar ”Kajsa Kavat”-berättelser. Ni vet de där fina gammeldags miljöerna där barn springer runt i stora ollar och matchande mössor. Det ser så mysigt ut, men handen på hjärtat, är det bara jag som reagerar på hur kallt det måsta vara? Framförallt om det blåser. Nåväl, jag läste iallafall om handlingen och jag vågar nog tro på att svt levererar en riktigt bra julkalender i år också.

Handling

Onda krafter hotar att förstöra julen genom att frysa tiden dagen innan självaste julafton. Nu hänger det på tre barn från Framtidsakademin, skolan för barn med unika egenskaper, om det ska bli någon jul i år. Kommer de att hinna i kampen mot ondskan och klockan?

Tummen upp

Jag tycker att den låter otroligt spännande och julig. Tänk om tiden skulle stanna. Om man för evigt skulle sitta fast i dagen innan julafton. För min del tycker jag att det skulle vara ganska mysigt. Det är alltid tiden fram till jul som är den absolut bästa. Alla pyssel- och glöggkvällar med släkt och vänner. Rimstuga och uppesittarkväll. Allt det där som bygger upp spänningen och förväntningarna hos en. Men för barnen hade det ju varit ren katastrof. Som att stå med tåspetsarna mot mållinjen efter ett långt race och sedan inte kunna ta klivet över. Outhärdligt.

Vad tycker ni? Visst ska det bli spännande att se resultatet? Jag undrar hur många barn som önskar att de hade gått på Framtidsakademin efter kommande jul 🙂 Själv ville jag gå på Hogwarts efter att ha läst Harry Potter-böckerna. Allt magiskt och övernaturligt väcker nyfikenheten i mig.

 

Medverkande

Med i kalendern är bland annat Eva Rydberg och Rikard Wolff. Barnen som medverkar brukar ju vara rätt så nya i rutan, något jag tycker är roligt. Det blir en bra mix med väletablerade skådespelare och dessa små nya stjärnor på himmelen.

 

Årets höjdpunkt

För mig kan julen vara mer eller mindre förstörd om inte julkalendern är bra. Jag tycker att de flesta brukar vara helt ok om man bara ger dem en chans men det har hänt att jag struntat i den något år och tittat på en gammal kalender istället, något som rubbar min julstämning ordentligt. Det är ju lite av årets höjdpunkt när man får parkera sig i soffan tidigt på morgonen den första december. Jag har som tradition att alltid dricka glögg och äta lussebullar till premiäravsnittet. Hur viktig är julkalendern för er?

 

Nu kom alla julkänslor över mig igen, precis då jag börjat längta efter våren. Kanske blir det en liten omgång julbak till en regning dag innan jag lägger julen på hyllan ett tag… 🙂 Jo, så blir det nog.