Uncategorized

Gömt eller glömt julpynt

Visst är julen över för ett ganska bra tag sedan, det vet jag. Men jag vill inte inse det egntligen, jag vill ha kvar den så länge som möjligt! För den varar väl till påska eller hur är det man säger?

Det mesta av julpyntet plockade vi faktiskt bort lite innan nyår, granen och de stora tomtarna och det. Granen stog ganska mycket ivägen och vi ville komma åt fönstrena igen, så då fick förnstertomtarna och ljusstakarna åka ner i lådan och upp på vinden igen. Det blir en del kartonger faktiskt, tre stora flyttkartonger är helt fulla, och då har vi inte ens en gran däri! Vi hugger ju alltid vår egen gran, det blir så mycket myigare! Lukten och känslan är ju obeskrivligt härliga! Färsk, nyhuggen gran, blandat med pepparkakor och glögg… Åh, jag saknar det redan jättemycket!

Men iallafall, nu är det. Nästan allt. Jag har gömt några små tomtar och lucior bakom några gardiner, på några hyllor och sådär. Hoppas att ingen hittar dem och plockar bort dem. Jag vill ha dem där, som en liten påminnelse och som ett litet hopp, så jag kommer ihåg vad det är jag går och väntar på.

Jag brukar faktiskt alltid ha en liten tomte sittandes på hyllan i sovrummet, året om. Det är en sån som egentligen är en upponervänd liten lerkruka, med dinglande ben, ni vet. Den sitter där och blickar ut över rummet, väntar på att snön utanför ska börja falla och att vännerna ska hoppa upp ur kartongerna. Det kommer snart lilla vän! Bara håll ut! Kanske att jag borde skaffa en till och sätta där, så de kan hålla sällskap… Eller nä, det är bara en ursäkt för att ha mer julpynt uppe året om!

Den sista julmaten blev uppäten väldigt snabbt den här gången också, det räckte med lite gäster på annandagen så var det slut, och då hade vi ändå stekt upp ännu mer prinskorvar och köttbullar! Ärligt talat så är jag väldigt sugen på att göra en ny julskinka snart. Frågan är ju om jag ska fuska eller inte, jag brukar ju försöka hålla mig ifrån frestelsen att inte julstöka under icke-julperioden! Men skinka är ju så gott och enkelt och det håller ju länge också. En mellanstor skinka är ju ganska billig och den räcker ju som pålägg till mackorna i flera veckor. Det är ju egentligen ett jättebra sätt att spara pengar på.

Vi har ju börjat fundera på att just spara lite mer pengar och hur vi gör det. Jag har hittat en guide där man kan jämföra räntor på bankernas sparkonton som jag gillar. Den har vi suttit och tittat på en hel del nu för att se var vi bäst placerar sparpengarna, jag tror vi hittat något vi gillar nu iallafall. Vi vill ju gärna kunna göra nåt kul sen i framtiden. Jag vill ju ut och resa en massa, till Frankrike och USA och Italien! Min sambo däremot, han vill väl hellre köpa ett fint hus och kanske en motorcykel. Det kan jag såklart också tänka mig, men om vi hittar nåt riktigt bra så kan vi ju säkert få ihop det mesta!

Nu ska jag hälsa på mina små tomtar och lucior för att se så de är kvar! Och ta en liten promenad i snön som ligger kvar! Hej sålänge!

 

tomtensdotter-tomterad
En sånhär liten tomte har jag. Tycker den är så söt!