Julens finaste produktnyheter

Jag tänkte att vi skulle ägna lite tid åt fina produktnyheter den här säsongen. Som ni säkert förstår så har jag redan en hel del med julpynt. Men det är kul tycker jag att komplettera med något nytt varje år. Det behöver inte alls vara något stort bara något lite. Det här året har jag lite extra spanat på IKEA:s produktnyheter. De brukar alltid ha så himla mycket fint och nu sedan två år tillbaka så har vi ju ett IKEA-varuhus hyfsat nära oss. Oj oj så kul, men också lite farligt ibland då de har så mycket man vill ha hem. Ofta blir det ju lite extra dekoration som plockar med mig hem därifrån.

Men det här är produkter från IKEA som jag har kollat lite på. Lite extra söta dekorationer som kan komplettera bra med det jag redan har hemma. Den fina girlangen finns ju massor av ställen man kan ha. Liggandes i fönstret eller genom att fästa på väggen med lite ljus i, underbar! Älskar ljusstaken också, två sådana hade varit perfekta på julbordet tillsammans med lite granris och något glittrande i guld eller silver för att skapa den perfekta dukningen. De söta äpplena är riktigt fina och kan passa bra på en byrå eller hylla. Åh, vilka underbara nyheter. Tror nästan att det får bli en tur till IKEA redan i helgen….

Girland från IKEALjusstake från IKEAÄpplen dekorationer från IKEA

Tycker också att IKEA brukar ha riktigt bra växter. Jag har köpt ett fint citronträd där och en stor guldpalm och båda har klarat sig bra. Så det är ett riktigt bra tips att spana in om ni ska dit. Ljus är också alltid kul att ha i julfärger som rött, vitt, grönt, guld och silver och det finns snygga och fina där. Inslagspapper likaså. Det brukar ju gå åt i rasande fart när man börjar slå in klapparna. Ja det här underbara varuhuset har ju nästan allt, vem gillar inte IKEA liksom?

Tyvärr ligger IKEA lite långt bort från mig så det blir lite långt att åka tycker jag. Men å andra sidan, vi har ju en fin ny bil och den ska ju användas! Var ett himla krångel att köpa den.. Fick läsa på om alltifrån lånevillkor till försäkringsvillkor och serviceintervall. Men nu är den köpt i alla fall. Vi hade bra hjälp av den här sidan om billån innan köpet. Kan tipsa alla som funderar på att köpa bil om att ta en titt där.

För övrigt så har jag lånat alla bilder från IKEA:s hemsida.

Andra affärer som jag tycker brukar vara bra på ha lite nytt inför jul är Åhléns och H&M Home. H&M Home går att handla från online väldigt lätt om man som jag inte har butiken i närheten. Det här är kedjorna som jag alltid brukar spana in i november. Det behöver ju inte heller bli så himla dyrt utan man skapar julkänsla i hemmet för en billig peng. Hoppas att ni har fått lite inspiration till att med enkla medel skapa ett julhem. Snart 1:a advent – så det börjar bli hög tid för det nu.

Julfavoriter hemma hos mig

Nu är vi ju halvvägs in i november och ni ska veta att det gör mig så lycklig. Med gott samvete kan jag nu så smått börja pynta och fixa inför julen – det jag tycker är så himla härligt. Mest så brinner jag för den ljuvliga julmaten och gillar att laga och baka både nya och gamla recept. Det är alltid lite extra spännande så här års med alla produktnyheter som släpps. Men idag tänkte jag ägna lite tid åt heminredningen och berätta lite om mina heliga gamla traditioner för hur mitt hem ska se ut när det nalkas jul.

Det finns så mycket man kan göra hemma som lockar fram känslan av jul. Det jag alltid, alltid, alltid gör är att jag byter gardiner. Det är för mig det viktigaste, bortsett från adventsljusstakar då såklart. Byte av gardiner signalerar för mig att en ny tid är här och det skapar sådana otroliga lyckokänslor inombords tycker jag. Så byte av gardiner och ljus i fönster är prio nummer ett för mig. Ibland kan jag tycka att det är lite krångligt det här med gardinbytet men efteråt när det är gjort så försvinner faktiskt alla de tankarna och jag bara gläds. Ibland under jul när jag kommer hem till släktingar och vänner som inte har bytt gardiner så kan jag faktiskt känna sorg. Ja, jag vet att det säkert låter knasigt men så är jag ju en riktig julnörd också.

Gardiner brukar jag vilja byta i början på oktober men jag håller mig till ungefär mitten på november. Jag har bestämt mig för att nästa helg ska julgardinerna upp, då är det den 20 november och helgen efter det är det första advent. När julgardiner och adventsljusstakar är på plats så sätter jag upp mina ”extralampor”. Det är nämligen så att jag har lite lampor och ljus som jag plockar fram bara till jul. Både inomhus- och utomhuslampor. Det är fina stearinljus i rött och guld, ljusslingan till balkongen, liten stjärnslinga till vardagsrummet och min silverlampa med snö på som jag brukar ha vid sängkanten. Jag brukar ropa till min sambo: ”Nu tar jag fram extralamporna!”. Och då sätter han alltid på vår julskiva. Haha. Det är en liten ritual som vi har varje år som jag vet är löjlig, men vi kan liksom inte hejda oss.

Stjärna i fönstret

Det här är i alla fall det viktigaste för mig. Tomtarna och granen och allt det tar jag i nästa steg någon eller några veckor efter. Det är inte lika viktigt för mig. Men ljus och gardiner… Jag vet inte vad jag ska säga men jag tror ärligt talat att jag skulle bli otroligt ledsen om jag inte fick plocka fram det här. I ett annat inlägg senare i november tänkte jag fortsätta lite på inredningsspåret och ge er mina köptips på favoriter i affärer.

Nu är jag nyfiken. Vad har ni för rutiner och traditioner kring hemmet när det är jul? Är ni precis som jag väldigt fäst vid det eller bryr ni er inte så mycket? Hör gärna av er till mig om det så kan jag göra en liten analys av det i ett annat blogginlägg.